Viitorul nostru, al Moldovei, este Europa! În ciuda promisiunilor neonorate ale unor politicieni

Arina Spataru, lidera ALDE Moldova, adresează un apel ferm către partidele care au format Blocul Împreună, proclamat ca susținător al valorilor europene, în vederea inițierii dialogului serios și concret asupra Pactului Pentru Europa, propus de acestea. În ciuda apelurilor repetate, răspunsul din partea acestora întârzie să apară, situație care ridică semne de întrebare cu privire la sinceritatea angajamentelor lor față de cetățeni și reformele europene necesare.

Într-un live pe pagina sa de Facebook, Arina Spătaru a enunțat următoarele:

1. Opoziția trebuie să fie onestă cu cetățenii

Este imperativ ca opoziția să demonstreze integritate și transparență, principii fundamentale pentru orice formațiune politică ce aspiră la conducerea țării. Absența unui răspuns la inițiativa de dialog arată o discrepanță între declarațiile publice și acțiunile concrete, aspect ce subminează încrederea cetățenilor în procesul politic. Cetățenii Republicii Moldova merită o opoziție care nu doar vorbește, ci și acționează în spiritul promisiunilor făcute.

2. Apelul la unitate trebuie probat cu acțiuni ferme

Unitatea și solidaritatea sunt esențiale pentru depășirea provocărilor interne și externe cu care se confruntă țara noastră. Prin urmare, este crucial ca partidele care se declară pro-europene să își transforme cuvintele în acțiuni concrete, demonstrând astfel un angajament real față de parcursul european al Republicii Moldova. Apelurile la unitate, dacă nu sunt susținute de acțiuni ferme și decizii transparente, rămân simple declarații fără greutate.

3. De azi, ALDE face alianță doar cu cetățenii

În lumina acestor evenimente, ALDE Moldova își reafirmă angajamentul față de cetățenii țării, decisă să colaboreze direct și exclusiv în interesul lor. Ne vom concentra pe construirea unei relații de încredere și colaborare cu fiecare cetățean, promovând un dialog deschis și participativ. ALDE își propune să fie vocea cetățeanului în fața oricăror tentative de manipulare sau interes politic, asumându-și responsabilitatea de a lupta pentru un viitor mai bun al tuturor moldovenilor.

Solicităm partidelor din blocul Împreună să se ridice la înălțimea responsabilității pe care și-au asumat-o și să se alăture discuției, pentru a face față împreună provocărilor ce stau în calea progresului țării noastre. Numai împreună, printr-un efort comun și transparent, putem avansa în direcția corectă.” – a încheiat Arina Spătaru.

Citește și următoarele articole

Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) Moldova, condusă de președinta Arina Spătaru, a invitat liderii Blocului „Împreună” la o discuție strategică privind Pactul pentru Europa.
lianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă ferm dezaprobarea față de aceste acțiuni nefaste și își manifestă îngrijorarea cu privire la reacția inadecvată a guvernului PAS în fața acestor amenințări grave la adresa democrației și suveranității.
În cadrul unui briefing de presă, președinta ALDE, Arina Spătaru, a adus în atenție aspecte alarmante legate de gestionarea dosarelor de către procurorii din Republica Moldova, mai ales în cazul emblematic al „Metalferos”, legat de reuniunile infracționale ale lui Plahotniuc.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu