Termeni și Condiții

Vă rugăm să citiți cu atenție acești Termeni și Condiții înainte de a efectua o donație către Partidul Politic Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (denumit în continuare „Partidul ALDE” sau „noi”). Prin efectuarea unei donații, sunteți de acord să respectați acești termeni și condiții.

1. Eligibilitate

  • Confirmați că sunteți cetățean al Republicii Moldova.

2. Procesarea Datelor Personale

  • Sunteți de acord ca Partidul ALDE să prelucreze datele dvs. cu caracter personal strict conform Legii Nr.133 din 08.07.2011 privind protecția datelor cu caracter personal.

3. Utilizarea Cardului Bancar

  • Confirmați că cardul bancar pe care îl utilizați vă aparține și că numele dvs. este afișat pe el. Sunteți conștient că, în cazul în care utilizați cardul altcuiva, suma donației poate fi redirecționată către stat.

4. Veridicitatea Datelor

  • Confirmați că datele introduse în formular (nume, prenume, IDNP, domiciliu) sunt veridice și sunteți de acord ca acestea să fie transmise către Comisia Electorală Centrală, conform legii. Sunteți conștient că, în cazul în care datele nu corespund cu detaliile din buletinul de identitate, suma donației poate fi redirecționată către stat.

5. Limitări ale Donațiilor

  • Donațiile făcute de o persoană fizică în decurs de un an nu pot depăși suma a 6 salarii medii lunare pe economie pe anul respectiv (70.200 lei în anul 2023), dar totodată, acest plafon nu poate depăși 30% din venitul anual al donatorului înregistrat pentru anul calendaristic precedent, cu o limită maximă de 11.700 lei.

  • În cazul persoanelor fizice care sunt cetățeni ai Republicii Moldova cu statut de persoane cu funcție de demnitate publică, de funcționari publici, inclusiv cu statut special, sau de angajați în organizații publice în sensul Legii nr. 133/2016 privind declararea averii și a intereselor personale, suma donațiilor nu poate depăși 10% din venitul anual al acestora, totodată, nu poate depăși 6 salarii medii lunare pe economie pe anul respectiv, atunci când efectuează donații prin operațiuni bancare (card bancar, transfer direct).

  • În cazul cetățenilor Republicii Moldova cu venituri obținute în afara țării, suma donațiilor nu poate depăși 3 salarii medii lunare pe economie.

  • Donațiile făcute de o persoană juridică într-un an bugetar nu pot depăși suma a 12 salarii medii lunare pe economie stabilite pe anul respectiv.

6. Politica de Rambursare

Donațiile efectuate nu sunt rambursabile.

7. Modificări ale Termenilor și Condițiilor

Acești Termeni și Condiții pot fi actualizați periodic. Orice modificări vor fi publicate pe această pagină.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu