ALDE Inițiază Dialogul cu Blocul „Împreună” pentru Consolidarea Traseului European al Țării

Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) Moldova, condusă de președinta Arina Spătaru, a invitat liderii Blocului „Împreună” la o discuție strategică privind Pactul pentru Europa. Întâlnirea va avea loc pe 23 aprilie, la sediul ALDE din Chișinău, str. Zamfir Arbore nr. 6, și va focusa pe consolidarea eforturilor comune pentru integrarea europeană a Moldovei.

Scopul dialogului este de a detalia și a evalua Pactul pentru Europa, căutând modalități eficiente de colaborare între cele două entități politice pentru a promova valorile europene. ALDE Moldova își afirmă astfel angajamentul de a lucra unitar pentru a transforma aspirațiile europene ale țării în realitate tangibilă.

Liderii Blocului „Împreună” sunt rugați să confirme participarea lor până pe 22 aprilie, ora 18:00, contactând secretariatul ALDE la info@alde.md.

Pactul pentru Europa este un document care poate avea un rol crucial în definirea traseului de integrare europeană a Republicii Moldova. Această colaborare marchează un pas important spre un viitor european asigurat pentru Republica Moldova, subliniind importanța unității și dialogului constructiv în politica moldovenească.

Citește și următoarele articole

Arina Spataru, lidera ALDE Moldova, adresează un apel ferm către partidele care au format Blocul Împreună, proclamat ca susținător al valorilor europene, în vederea inițierii dialogului serios și concret asupra Pactului Pentru Europa, propus de acestea.
lianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă ferm dezaprobarea față de aceste acțiuni nefaste și își manifestă îngrijorarea cu privire la reacția inadecvată a guvernului PAS în fața acestor amenințări grave la adresa democrației și suveranității.
În cadrul unui briefing de presă, președinta ALDE, Arina Spătaru, a adus în atenție aspecte alarmante legate de gestionarea dosarelor de către procurorii din Republica Moldova, mai ales în cazul emblematic al „Metalferos”, legat de reuniunile infracționale ale lui Plahotniuc.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu