Președinta ALDE, Arina Spătaru, a depus Denunț la Procuratura Anticorupție în privința schemei de achiziție a gazului natural

Astăzi, președinta Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Arina Spătaru, a depus un denunț la Procuratura Anticorupție a Republicii Moldova în privința schemei de achiziție a gazului natural de către Guvern. Această acțiune vine ca răspuns la investigația jurnalistică recentă, realizată de TV8, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră Plus: Povestea gazului scump” care a relevat suspiciuni privind practici corupte în procesul de achiziție a gazului natural, ceea ce a condus la tarife exorbitante pentru consumatorii de gaze din țară.

Arina Spătaru, lidera ALDE, a ales să-și exercite dreptul de a depune denunțul în interesul cetățenilor și al integrității instituțiilor statului. În denunțul depus, ea enunțat posibile acte de corupție și abuz de putere în cadrul achizițiilor de gaze, care au dus la tarife exorbitante pentru cetățenii Republicii Moldova.

„Atunci când au cumpărat gaz la prețuri exorbitante și oamenii plăteau câte 30 lei per metru cub de gaz consumat, cei de la guvernare strigau „без вас!” (Fără voi). Acum, după ce practic au fost epuizate stocurile de gaz cumpărate în grabă de Spînu, guvernul ne zice că deja procurarea gazului rusesc este doar parte comercială. […] Acum, rog cu insistență, procuratura Anticorupție să ne explice ce a fost atunci.” A declarat Arina Spătaru.

„Este momentul să ne asumăm responsabilitatea și să luptăm împreună împotriva corupției care afectează direct cetățenii noștri. Depunerea acestui denunț este un pas important în direcția legalității și normalității, iar ALDE se angajează să sprijine această luptă pentru transparență și responsabilitate.”

ALDE reafirmă angajamentul său de a lupta împotriva corupției și de a promova buna guvernare în Republica Moldova. Depunerea denunțului de către președinta partidului subliniază importanța acestui efort comun pentru a aduce lumină asupra unor practici obscure și pentru a asigura respectarea principiilor statului de drept.

Aici poate fi citit denunțul:

Citește și următoarele articole

lianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă ferm dezaprobarea față de aceste acțiuni nefaste și își manifestă îngrijorarea cu privire la reacția inadecvată a guvernului PAS în fața acestor amenințări grave la adresa democrației și suveranității.
În cadrul unui briefing de presă, președinta ALDE, Arina Spătaru, a adus în atenție aspecte alarmante legate de gestionarea dosarelor de către procurorii din Republica Moldova, mai ales în cazul emblematic al „Metalferos”, legat de reuniunile infracționale ale lui Plahotniuc.
În lumina evenimentelor recente din Orhei, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă profundul dezamăgire și condamnă ferm schimbarea bruscă de tabere politice a doi consilieri raionali, Tudor Golub și Pavel Ianeț.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu