(Doc) Arina Spătaru către Maia Sandu: Apel la Liderism Inspirat și Dedicat Binelui Moldovei

Într-un moment cheie pentru consolidarea democrației și avansarea obiectivelor de integrare europeană ale Republicii Moldova, Președinta Partidului ALDE, Arina Spătaru, a avut un schimb de idei semnificativ cu Președinta Maia Sandu. Subiectul central al discuției a fost propunerea de organizare a unui referendum constituțional axat pe integrarea europeană a țării noastre, un pas esențial în afirmarea dorinței poporului moldovenesc de a se alinia la valorile și standardele Uniunii Europene.

În cadrul acestor discuții, Președinta ALDE, doamna Arina Spătaru, a înaintat un manifest ce reflectă poziția partidului față de acest referendum. Manifestul subliniază necesitatea unei abordări transparente, responsabile și incluzive în organizarea și desfășurarea referendumului, punând accentul pe importanța independenței procesului față de orice influențe politice partizane.

Prin înaintarea acestui manifest, Președinta ALDE, doamna Arina Spătaru, își exprimă convingerea că dialogul și colaborarea între toate forțele politice și societatea civilă sunt esențiale pentru asigurarea unui proces electoral corect și transparent. De asemenea, doamna Spătaru a făcut apelul ca Președinta Maia Sandu să își manifeste explicit independența de orice partid politic, inclusiv PAS, și să candideze independent la viitoarele alegeri prezidențiale, pentru a evita percepțiile de partizanat politic și a consolida încrederea publicului în integritatea referendumului.

Partidul ALDE rămâne ferm angajat în susținerea integrării europene a Republicii Moldova și în promovarea unei democrații autentice, în care fiecare cetățean este ascultat și unde deciziile sunt luate în interesul comun. Suntem convinși că, prin unitate, dialog și respect reciproc, Republica Moldova va continua să progreseze pe calea europeană, consolidându-și locul în familia națiunilor democratice.

Citește și următoarele articole

lianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă ferm dezaprobarea față de aceste acțiuni nefaste și își manifestă îngrijorarea cu privire la reacția inadecvată a guvernului PAS în fața acestor amenințări grave la adresa democrației și suveranității.
În cadrul unui briefing de presă, președinta ALDE, Arina Spătaru, a adus în atenție aspecte alarmante legate de gestionarea dosarelor de către procurorii din Republica Moldova, mai ales în cazul emblematic al „Metalferos”, legat de reuniunile infracționale ale lui Plahotniuc.
În lumina evenimentelor recente din Orhei, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă profundul dezamăgire și condamnă ferm schimbarea bruscă de tabere politice a doi consilieri raionali, Tudor Golub și Pavel Ianeț.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu