Condamnăm represiunea împotriva opoziției

Serviciul penitenciar din Rusia a anunțat decesul lui Alexei Navalny, liderul proeminent al opoziției ruse, într-o închisoare situată în regiunea arctică. Navalny, cunoscut ca fiind un critic fervent al președintelui Vladimir Putin, executa o sentință de 19 ani închisoare, pe baza unor acuzații larg interpretate ca având motivații politice. Transferat recent într-o dintre cele mai severe colonii penale din Rusia, decesul său marchează un punct critic în dinamica opoziției ruse.

Într-o lume unde valorile democrației sunt temelia conviețuirii noastre sociale și politice, represiunea împotriva opoziției constituie o gravă încălcare a drepturilor fundamentale ale omului și un atac direct asupra principiilor democratice. Partidul ALDE condamnă în termenii cei mai fermi orice formă de represiune politică, fie că se manifestă prin intimidare, persecuție juridică și, nu în ultimul rând, violență împotriva membrilor opoziției.

Libertatea de exprimare și dreptul la disidență sunt pilonii pe care se construiește orice societate democratică. Fără posibilitatea de a critica și de a propune alternative la guvernare, fără capacitatea de a reprezenta diversele voci și interese din societate, democrația își pierde substnața și devine o simplă fațadă.

În fața oricăror încercări de a suprima opoziția, indiferent de țară sau regim, este esențial să rămânem uniți și să ne exprimăm solidaritatea cu toți cei care luptă pentru drepturile lor fundamentale și pentru păstrarea unui spațiu public deschis și pluralist. Partidul ALDE își reafirmă angajamentul de a apăra valorile democratice, de a promova respectul pentru toate opiniile și de a lupta împotriva oricăror forme de represiune politică.

Facem apel la comunitatea internațională, la organizațiile pentru drepturile omului și la cetățenii din întreaga lume să se alăture acestui demers. Este responsabilitatea noastră comună să protejăm și să întărim principiile democratice, asigurându-ne că nicio voce nu este tăcută prin forță sau intimidare.

Împreună, putem construi o lume în care dreptul la opoziție este nu doar tolerat, ci valorizat ca o componentă esențială a unei societăți sănătoase și vibrante.

Citește și următoarele articole

lianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă ferm dezaprobarea față de aceste acțiuni nefaste și își manifestă îngrijorarea cu privire la reacția inadecvată a guvernului PAS în fața acestor amenințări grave la adresa democrației și suveranității.
În cadrul unui briefing de presă, președinta ALDE, Arina Spătaru, a adus în atenție aspecte alarmante legate de gestionarea dosarelor de către procurorii din Republica Moldova, mai ales în cazul emblematic al „Metalferos”, legat de reuniunile infracționale ale lui Plahotniuc.
În lumina evenimentelor recente din Orhei, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă profundul dezamăgire și condamnă ferm schimbarea bruscă de tabere politice a doi consilieri raionali, Tudor Golub și Pavel Ianeț.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu