Partidul Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) a fost înregistrat la Agenția Servicii Publice.

ALDE a fost înregistrat în lista partidelor politice din Republica Moldova la data de 21 august 2023. Formațiunea politică este condusă de Arina Spătaru, parlamentară în Legislatura a X-a.

„ALDE își asumă rolul de catalizator în consolidarea unei forțe politice pro-europene autentice, care să readucă Republica Moldova în albia legalității, prosperității și democrației. Așa cum am anunțat anterior, ALDE va participa plenar la alegerile locale din toamna anului 2023, iar în acest proces vom promova oameni și echipe competente, care vor demonstra capacitate pentru realizarea schimbărilor așteptate de toți cetățenii.”, a menționat președinta ALDE, Arina Spătaru.

Amintim că ALDE a apărut pe scena politică din Republica Moldova pe 5 august 2023, în urma congresului al III-lea al Partidului Acțiunea Democratică, care a operat modificările corespunzătoare la statutul și programul politic, inclusiv a fost schimbată denumirea formațiunii în Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa. ALDE este un partid de centru-dreapta din Republica Moldova, cu vocație europeană și doctrină liberal conservatoare modernă.

Citește și următoarele articole

lianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă ferm dezaprobarea față de aceste acțiuni nefaste și își manifestă îngrijorarea cu privire la reacția inadecvată a guvernului PAS în fața acestor amenințări grave la adresa democrației și suveranității.
În cadrul unui briefing de presă, președinta ALDE, Arina Spătaru, a adus în atenție aspecte alarmante legate de gestionarea dosarelor de către procurorii din Republica Moldova, mai ales în cazul emblematic al „Metalferos”, legat de reuniunile infracționale ale lui Plahotniuc.
În lumina evenimentelor recente din Orhei, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă profundul dezamăgire și condamnă ferm schimbarea bruscă de tabere politice a doi consilieri raionali, Tudor Golub și Pavel Ianeț.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu