Partidul Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) a fost înregistrat la Agenția Servicii Publice.

ALDE a fost înregistrat în lista partidelor politice din Republica Moldova la data de 21 august 2023. Formațiunea politică este condusă de Arina Spătaru, parlamentară în Legislatura a X-a.

„ALDE își asumă rolul de catalizator în consolidarea unei forțe politice pro-europene autentice, care să readucă Republica Moldova în albia legalității, prosperității și democrației. Așa cum am anunțat anterior, ALDE va participa plenar la alegerile locale din toamna anului 2023, iar în acest proces vom promova oameni și echipe competente, care vor demonstra capacitate pentru realizarea schimbărilor așteptate de toți cetățenii.”, a menționat președinta ALDE, Arina Spătaru.

Amintim că ALDE a apărut pe scena politică din Republica Moldova pe 5 august 2023, în urma congresului al III-lea al Partidului Acțiunea Democratică, care a operat modificările corespunzătoare la statutul și programul politic, inclusiv a fost schimbată denumirea formațiunii în Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa. ALDE este un partid de centru-dreapta din Republica Moldova, cu vocație europeană și doctrină liberal conservatoare modernă.

Citește și următoarele articole

Respectul și corectitudinea sunt valori fundamentale, mai ales în contextul promovării Referendumului PRO-Europa. În perioada 1-3 iulie 2024, coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei...
Arina Spataru, lidera ALDE Moldova, adresează un apel ferm către partidele care au format Blocul Împreună, proclamat ca susținător al valorilor europene, în vederea inițierii dialogului serios și concret asupra Pactului Pentru Europa, propus de acestea.
Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) Moldova, condusă de președinta Arina Spătaru, a invitat liderii Blocului „Împreună” la o discuție strategică privind Pactul pentru Europa.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu