ALDE a comemorat liderii Mișcării de Renaștere Națională din Republica Moldova

Cu ocazia aniversării a 32-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa a adus un omagiu personalităților ce s-au implicat plenar și s-au dedicat Mișcării de Renaștere Națională.  Membrii ALDE au depus flori la mormintele celor care au pus temelia independenței Republicii Moldova și își dorm somnul de veci la Cimitirul Central din Chișinău.

Am revenit la Grigore Vieru, la Ion Vatamanu, la Doina și Ion Aldea Teodorovici, la Leonida Lari, la Nicolae Dabija pentru că țara se construiește, în primul rând, în suflet și în cultură. Am revenit la Nicolae Costin, la Alexandru Moșanu, la Gheorghe Ghimpu, la Ion Ungureanu pentru că acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de modele demne de urmat, de oameni de stat care au pus mereu interesul național mai presus de propria viață.”, a menționat președinta ALDE, Arina Spătaru

ALDE a reiterat că își asumă misiunea de a readuce Republica Moldova în albia interesului național și să construiască un viitor în care să primeze demnitatea, libertatea și prosperitatea fiecărui cetățean al Republicii Moldova.

Vedem cum am ajuns să trăim într-un stat în care guvernele demult nu mai slujesc cetățenilor, o țară în care cetățenii sunt umiliți și sărăciți. În aceasta țară, guvernanții și partidele de la putere, mandat după mandat, se comportă ca niște ocupanți față de concetățenii proprii. Din acest motiv am ales, în aceasta zi de sărbătoare, să revenim la origini, pentru a ne aminti de unde  și, mai ales, încotro ne-am pornit.”, a declarat președinta ALDE, Arina Spătaru

Tot astăzi, membrii Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa Bălți vor participa la un eveniment de comemorare dedicat poetului Dumitru Matcovschi, în satul său de baștină Vadul-Rașcov, raionul Șoldănești.

Citește și următoarele articole

lianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă ferm dezaprobarea față de aceste acțiuni nefaste și își manifestă îngrijorarea cu privire la reacția inadecvată a guvernului PAS în fața acestor amenințări grave la adresa democrației și suveranității.
În cadrul unui briefing de presă, președinta ALDE, Arina Spătaru, a adus în atenție aspecte alarmante legate de gestionarea dosarelor de către procurorii din Republica Moldova, mai ales în cazul emblematic al „Metalferos”, legat de reuniunile infracționale ale lui Plahotniuc.
În lumina evenimentelor recente din Orhei, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă profundul dezamăgire și condamnă ferm schimbarea bruscă de tabere politice a doi consilieri raionali, Tudor Golub și Pavel Ianeț.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu