ALDE a unit simbolic cele două maluri ale Nistrului cu o pânză tricoloră

Membrii Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa au desfășurat o pânză tricoloră de 10 metri pe podul de peste Nistru de la Vadul lui Vodă. Evenimentul a fost organizat în semn de solidaritate cu cetățenii din raioanele de est ale țării, cu ocazia celebrării independenței Republicii Moldova.

“Să ne amintim că independența Republicii Moldova a fost un act de eliberare de sub ocupația unui imperiu și că nu vom fi cu adevărat independenți până când fiecare palmă de pământ al țării noastre nu va fi eliberat de sub ocupația acestui imperiu. Nu putem vorbi despre independență fără de integritate teritorială pentru că nu putem fi independenți doar pe jumătate.”, a declarat președinta ALDE, Arina Spătaru

Liderii ALDE au lansat pe apa Nistrului o jerbă de flori în semn de omagiu, întru comemorarea eroilor care și-au pierdut viața în lupta pentru suveranitate și independență din timpul Războiului de pe Nistru.

Președinta ALDE, Arina Spătaru, a menționat că în contextul războiului din Ucraina este important ca cetățenii să conștientizeze că libertatea și dreptul la autodeterminare este moștenire sfânta, stropită cu sângele acestor eroi, o moștenire ce trebuie apărată zi de zi.

Și mai ales, trebuie să ne asumam că suntem obligați să construim o țară puternică, nu pentru ambiții personale, nu pentru jocuri geopolitice, ci pentru a fi capabili să păzim viața, libertatea și demnitatea fiecărui cetățean, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, indiferent de care parte a Nistrului trăiește. Din acest motiv, astăzi unim simbolic cele două maluri ale Nistrului cu o pânză tricoloră și cu un mesaj de speranță si de solidaritate cu concetățenii noștri din raioanele de est. Voi nu sunteți singuri și noi nu vă vom abandona”, a menționat Arina Spătaru

Tot astăzi, ALDE a depus flori la Monumentul eroilor căzuți pentru  integritatea și suveranitatea Republicii Moldova din comuna Coșnița, raionul Dubăsari.

Satul Coșnița e una dintre localitățile din stânga Nistrului unde s-au dus cele mai violente lupte pentru apărarea integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Citește și următoarele articole

lianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă ferm dezaprobarea față de aceste acțiuni nefaste și își manifestă îngrijorarea cu privire la reacția inadecvată a guvernului PAS în fața acestor amenințări grave la adresa democrației și suveranității.
În cadrul unui briefing de presă, președinta ALDE, Arina Spătaru, a adus în atenție aspecte alarmante legate de gestionarea dosarelor de către procurorii din Republica Moldova, mai ales în cazul emblematic al „Metalferos”, legat de reuniunile infracționale ale lui Plahotniuc.
În lumina evenimentelor recente din Orhei, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă profundul dezamăgire și condamnă ferm schimbarea bruscă de tabere politice a doi consilieri raionali, Tudor Golub și Pavel Ianeț.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu