Invitație la dezbatere publică: Arina Spătaru vs Ilan Șor

Președinta ALDE, Arina Spătaru, l-a invitat pe oligarhul Ilan Șor la o dezbatere electorală online, ce va avea loc joi, 2 noiembrie, ora 19:00. În cadrul unui briefing de presă, Arina Spătaru a declarat că toți candidații pentru funcțiile de primar și consilier, desemnați de partidele „Renaștere”, „Șansa” și „Forța de Alternativă și Salvare” sunt finanțați deschis de către oligarhul fugar,  acesta controlează mai mulți candidați independenți și politicieni din partide neafiliate oficial cu el.

„Campania aceasta electorală e plictisitoare și deprimantă pentru că studiourile s-au umplut cu tot felul de păcălici care vin să prezinte promisiuni și povești scrise de alții pe foaie. Ni s-a promis o campanie curată și fără finanțare ilegală. Pentru asta ne-am implicat în investigații, pentru asta mulți oameni, inclusiv ofițeri, și-au riscat viața și sănătatea. Iată de ce am decis să lansez o invitație publică la dezbateri în direct domnului Ilan Mironovici Șor. Până la urmă, el candidează și nu miile de candidați de carton puși pe liste din banii lui. „, a declarat președinta ALDE, Arina Spataru

Totodată, președinta ALDE a acuzat partidul de guvernare de eșecul eforturilor de a stopa finanțarea ilegală în această campanie electorală.

 „Ilan Șor și nu marionetele sale vor conduce orașele și raioanele unde au fost desemnate să candideze! Hai să vedem dacă domnul Șor are curaj să își susțină, în persoană, toată gașca asta de partiduțe. Hai să vedem dacă domnul Șor are curajul să participe la o dezbatere liberă, nu doar să vorbească din telefonul Marinei Tauber!”, a declarat președinta ALDE, Arina Spătaru

Dezbaterea electorală va fi transmisă live pe paginile de Facebook ALDE și Arina Spătaru.

Citește și următoarele articole

lianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă ferm dezaprobarea față de aceste acțiuni nefaste și își manifestă îngrijorarea cu privire la reacția inadecvată a guvernului PAS în fața acestor amenințări grave la adresa democrației și suveranității.
În cadrul unui briefing de presă, președinta ALDE, Arina Spătaru, a adus în atenție aspecte alarmante legate de gestionarea dosarelor de către procurorii din Republica Moldova, mai ales în cazul emblematic al „Metalferos”, legat de reuniunile infracționale ale lui Plahotniuc.
În lumina evenimentelor recente din Orhei, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă profundul dezamăgire și condamnă ferm schimbarea bruscă de tabere politice a doi consilieri raionali, Tudor Golub și Pavel Ianeț.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu