ALDE merge înainte – mai puternic și mai hotărât!

În urma scrutinului local din data de 5 noiembrie, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) anunță cu mândrie că are trei primari aleși în primul tur, iar patru dintre candidații săi vor intra în al doilea tur de scrutin pentru funcția de primar.

Președinta ALDE Moldova, Arina Spătaru, a transmis următoarele cu privire la rezultatele obținute și la perspectiva partidului în această campanie:

ALDE are primii trei primari aleși și în turul 2 va lupta pentru încă 4 mandate primar.
A fost o campanie grea, nedreaptă și care ne-a arătat clar în ce țară trăim. Ultima lună a demonstrat cu vârf și îndesat cât de necesară a fost operațiunea de deconspirare a finanțărilor ilegale ale lui Șor. Dar, a demonstrat din păcat și incompetența periculoasă a celor de la PAS. A arătat eșecul reformei în justiție, a arătat incapacitatea instituțiilor statului de a opri fărădelegea. Ne-a arătat, mai ales, pericolul major care ne așteaptă în următorii 2 ani!

Iar în toată această criză – partidul de guvernare este trei ori vinovat:
O dată pentru incompetență – pentru că sub nasul lor Șor și complicii săi a continuat să cumperea candidați și alegători transformând alegerile generale locale într-o mare farsă.

A doua oară pentru abuz – pentru că au folosit toate resursele administrative, de la folosirea prim ministrului recean ca mascotă în campanie și până la alocarea de fonduri din bugetul de stat pentru a determina zeci de primari să treacă de partea partidului PAS.

A treia oară pentru că deși au folosit egoist tot suportul partenerilor europeni și au mai și trișat – totuna au pierdut aceste alegeri în fața partidei pro-ruse!


În aceste condiții, toți suporterii integrării europene a Republicii Moldova, moldoveni sau europeni – trebuie să privească adevărul în față și să înțeleagă foarte clar:
Moldova astăzi se împarte între clanurile oligarhice și un partid fost-proeuropean, corupt de putere, abuziv și care pierde suportul popular. În total contrast cu această mizerie politică generată de Șor și de PAS – noi suntem mândri de rezultatele noastre, mîndri de electoratul ALDE și de fiecare mandat câștigat în aceste alegeri! Fiecare vot primit de Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa, a fost un VOT câștigat cinstit – fără mită electorală, fără granturi și subvenții, fără jurnaliștri cumpărați!

Costul de campanie arată că fiecare vot ne-a costat exact 6 și 15 bani! Aceștia au fost bani cheltuiți pentru producerea de materiale de informare a cetățenilor. Subliniez – s-au cheltuit 6 lei pentru un vot în condițiile în care concurenții noștri au cumpărat voturi cu sume de la 500 de lei la 1000 de lei.

Deci fiecare vot ne-a costa de 100 de ori mai puțin decât pe concurenții noștri corupți de banii oligarhilor!
Acest calcul simplu arată cu adevărat puterea alianței pe care care am construit-o! Arată că se poate face politică fără milioane! Acest calcul arată că cetățenii singuri își pot finanța, prin donații, un partid care să-i respecte și să-i reprezinte, nu să-i cumpere și să-i conducă!

Dragi prieteni, ALDE rămâne unit și ALDE își continuă drumul.
Vom continua mobilizarea cetățenilor, de pe ulițele satelor și până aici, în centrul capitalei.
Vom crește finanțarea partidului, prin donații online de la cetățeni și prin evenimente de finanțare politică transparentă.

Și nu în ultimul rând – vom dona – inclusiv din veniturile noastre generate de munca de zi cu zi. Eu însămi mi-am adus atelierul de croitorie de la Bălți la Chișinău, voi munci, iar o parte din veniturile atelierului le voi dona către alianța noastră. Pentru că politica nu se schimbă prin schimbarea sloganelor și a culorilor de pe leaflete. Politica se schimbă prin muncă cinstită și prin exemplu personal.

Vom continua să consolidăm alianța noastră cu mai mulți lideri marcanți, vom genera soluții pentru țară și vom fi prezenți în toată Republica Moldova. Iar în localitățile unde ALDE a câștigat alegerile – cetățenii au devenit deja stăpâni la ei acasă – iar echipa noastră va munci în alianță cu aceste comunități în folosul fiecărui cetățean, simpatizant sau nu al partidului nostru!

La fel cum am mai spus înainte de alegeri – e un drum greu dar e un drum cu folos. Pentru doar pe această cale vom ajunge stăpâni la noi acasă!”

Rezultatele actuale indică faptul că Moldova se află în fața unei alegeri importante între clanurile oligarhice și partidele care promovează valorile democratice și europene. ALDE Moldova își continuă angajamentul de a reprezenta interesele cetățenilor și de a lupta pentru un viitor mai bun pentru Moldova.

Citește și următoarele articole

lianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă ferm dezaprobarea față de aceste acțiuni nefaste și își manifestă îngrijorarea cu privire la reacția inadecvată a guvernului PAS în fața acestor amenințări grave la adresa democrației și suveranității.
În cadrul unui briefing de presă, președinta ALDE, Arina Spătaru, a adus în atenție aspecte alarmante legate de gestionarea dosarelor de către procurorii din Republica Moldova, mai ales în cazul emblematic al „Metalferos”, legat de reuniunile infracționale ale lui Plahotniuc.
În lumina evenimentelor recente din Orhei, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă profundul dezamăgire și condamnă ferm schimbarea bruscă de tabere politice a doi consilieri raionali, Tudor Golub și Pavel Ianeț.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu