În Apărarea Democrației: ALDE Moldova Își Afirmă Poziția în Fața Criticilor

Într-un moment în care politica din Republica Moldova este marcată de turbulențe și provocări, Partidul ALDE Moldova face față cu hotărâre acuzațiilor venite din partea secretarului ALDE Party Europe și a unui partid de turnesol din Moldova. Printr-o scrisoare adresată prim-ministrului R. Moldova, acesta impune ca Partidul Politic Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa din R. Moldova să fie radiat sau să i se schimbe denumirea.

Arina Spătaru, președinta ALDE Moldova a venit cu o reacție la această scrisoare:

„Pe 17 Noiembrie 2023 am vizitat fracțiunile parlamentare în cadrul Consiliului European la Strasburg, prezentându-le Manifestul nostru (poate fi descărcat aici) si unul din persoanele care au primit personal acest manifest a fost chiar co-președintele ALDE Party, domnul Ilhan Kyuchyuk. Atunci, personal, dumnealui nu a înaintat vreo obiecție în raport cu echipa ALDE Moldova. Domnului secretar Didrik de Schaetzen ii reamintesc că:

1. ALDE Europa mai are un membru observator din Republica Moldova: Partidul Liberal. Acest lucru poate fi verificat chiar la ei pe site: https://www.aldeparty.eu/alde_member_parties

2. Brussel-ul nu este Instambul si noi nu suntem fanarioți să ne lăudam cu firmanul. Noi ne bucuram pentru fiecare partid sau fiecare grup formal ori neformal care alege sa promoveze integrarea europeană. Chiar dacă se consideră concurenții nostri. Pentru că sunt lucruri care tin de interesul national. Să umbli să cauți drepturi de unic reprezentant al nu stiu ce – e cel puțin copilăresc.
3. A pune la îndoială activitatea Procuraturii Anticorupție și investigația secolului, care a deconspirat o rețea criminală care pune la cale destabilizarea situației politice, econimice și sociale din R. Moldova și aruncarea ei sub influența Federației Ruse este cel puțin imixtiune în actul justiției și un amestec în treburile interne a statului Republica Moldova.”

ALDE Moldova urmărește cu îngrijorare atacurile concertate împotriva democrației în Republica Moldova a unor actori politici locali, care implică exponenți politici la nivel european în jocurile lor perfide. Partidul ALDE Moldova a participat legal în alegerile generale din 5 Noiembrie 2023, își continua activitatea politică în albia legalității, transparenței și rămâne în continuare în slujba cetățenilor Republicii Moldova.

Citește și următoarele articole

lianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă ferm dezaprobarea față de aceste acțiuni nefaste și își manifestă îngrijorarea cu privire la reacția inadecvată a guvernului PAS în fața acestor amenințări grave la adresa democrației și suveranității.
În cadrul unui briefing de presă, președinta ALDE, Arina Spătaru, a adus în atenție aspecte alarmante legate de gestionarea dosarelor de către procurorii din Republica Moldova, mai ales în cazul emblematic al „Metalferos”, legat de reuniunile infracționale ale lui Plahotniuc.
În lumina evenimentelor recente din Orhei, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă profundul dezamăgire și condamnă ferm schimbarea bruscă de tabere politice a doi consilieri raionali, Tudor Golub și Pavel Ianeț.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu