În Apărarea Democrației: ALDE Moldova Își Afirmă Poziția în Fața Criticilor

Într-un moment în care politica din Republica Moldova este marcată de turbulențe și provocări, Partidul ALDE Moldova face față cu hotărâre acuzațiilor venite din partea secretarului ALDE Party Europe și a unui partid de turnesol din Moldova. Printr-o scrisoare adresată prim-ministrului R. Moldova, acesta impune ca Partidul Politic Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa din R. Moldova să fie radiat sau să i se schimbe denumirea.

Arina Spătaru, președinta ALDE Moldova a venit cu o reacție la această scrisoare:

„Pe 17 Noiembrie 2023 am vizitat fracțiunile parlamentare în cadrul Consiliului European la Strasburg, prezentându-le Manifestul nostru (poate fi descărcat aici) si unul din persoanele care au primit personal acest manifest a fost chiar co-președintele ALDE Party, domnul Ilhan Kyuchyuk. Atunci, personal, dumnealui nu a înaintat vreo obiecție în raport cu echipa ALDE Moldova. Domnului secretar Didrik de Schaetzen ii reamintesc că:

1. ALDE Europa mai are un membru observator din Republica Moldova: Partidul Liberal. Acest lucru poate fi verificat chiar la ei pe site: https://www.aldeparty.eu/alde_member_parties

2. Brussel-ul nu este Instambul si noi nu suntem fanarioți să ne lăudam cu firmanul. Noi ne bucuram pentru fiecare partid sau fiecare grup formal ori neformal care alege sa promoveze integrarea europeană. Chiar dacă se consideră concurenții nostri. Pentru că sunt lucruri care tin de interesul national. Să umbli să cauți drepturi de unic reprezentant al nu stiu ce – e cel puțin copilăresc.
3. A pune la îndoială activitatea Procuraturii Anticorupție și investigația secolului, care a deconspirat o rețea criminală care pune la cale destabilizarea situației politice, econimice și sociale din R. Moldova și aruncarea ei sub influența Federației Ruse este cel puțin imixtiune în actul justiției și un amestec în treburile interne a statului Republica Moldova.”

ALDE Moldova urmărește cu îngrijorare atacurile concertate împotriva democrației în Republica Moldova a unor actori politici locali, care implică exponenți politici la nivel european în jocurile lor perfide. Partidul ALDE Moldova a participat legal în alegerile generale din 5 Noiembrie 2023, își continua activitatea politică în albia legalității, transparenței și rămâne în continuare în slujba cetățenilor Republicii Moldova.

Citește și următoarele articole

Respectul și corectitudinea sunt valori fundamentale, mai ales în contextul promovării Referendumului PRO-Europa. În perioada 1-3 iulie 2024, coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei...
Arina Spataru, lidera ALDE Moldova, adresează un apel ferm către partidele care au format Blocul Împreună, proclamat ca susținător al valorilor europene, în vederea inițierii dialogului serios și concret asupra Pactului Pentru Europa, propus de acestea.
Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) Moldova, condusă de președinta Arina Spătaru, a invitat liderii Blocului „Împreună” la o discuție strategică privind Pactul pentru Europa.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu