Arina Spătaru este candidatul ALDE la funcția de primar al municipiului Chișinău

Președinta ALDE, Arina Spătaru, a depus dosarul de înregistrare în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău și lista persoanelor nominalizate la funcția de consilier municipal din partea partidului Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa, la Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1.

 Arina Spătaru a anunțat că misiunea echipei ALDE este dejucarea planurilor actualului edil, care includ sabotarea economică a Chișinăului, blocarea investițiilor, falimentarea serviciilor de livrarea a apei și căldurii, acțiuni pe care Ceban le face în interesul Moscovei. Președinta ALDE a subliniat că Ion Ceban sabotează Republica Moldova chiar în inima țării, în capitală.

O altă problemă majoră semnalată de conducerea ALDE este finanțarea din bugetul primăriei a partidului MAN, fondat de către primarul Ion Ceban, deoarece membrii din conducerea formațiunii politice sunt angajați în cadrul Primăriei Municipiului Chișinău.Ion Ceban a luat primăria Chișinăului prin atac raider, a încolonat aproape toți angajații primăriei pe lista partidului său și încearcă să ne convingă că așa arată un partid pro european. Ceban țipă ca din gură de șarpe că se teme de abuzurile PAS, dar el acționează în primărie după aceleași metode. Cum să îl credem că este un gospodar de bună credință pentru oraș, dacă șefii de direcții, șefii de întreprinderi municipale  sunt membri în partidul creat de el? Cum să îl credem că administrează orașul în interesul cetățenilor, în timp ce el folosește bugetul municipal doar pentru a-și construi un partid politic cu oameni de buzunar? Cu banii noștri, el îi remunerează pe toți șefii din partidul personal, care ocupă funcții importante în administrația capitalei. Asta tot finanțare ilegală ar trebuie să se numească și abuz în serviciu! Așa se procedează în Europa, Ioane?”, a declarat președinta ALDE, Arina Spătaru

Citește și următoarele articole

lianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă ferm dezaprobarea față de aceste acțiuni nefaste și își manifestă îngrijorarea cu privire la reacția inadecvată a guvernului PAS în fața acestor amenințări grave la adresa democrației și suveranității.
În cadrul unui briefing de presă, președinta ALDE, Arina Spătaru, a adus în atenție aspecte alarmante legate de gestionarea dosarelor de către procurorii din Republica Moldova, mai ales în cazul emblematic al „Metalferos”, legat de reuniunile infracționale ale lui Plahotniuc.
În lumina evenimentelor recente din Orhei, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă profundul dezamăgire și condamnă ferm schimbarea bruscă de tabere politice a doi consilieri raionali, Tudor Golub și Pavel Ianeț.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu