ALDE a Lansat Unitatea de Gestionare a Crizei Naționale

Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) a lansat, astăzi, la Chișinău, Unitatea ALDE de Gestionare a Crizei Naționale, o alianță de oameni, organizații și idei, care să producă schimbări benefice pentru cetățeni în cel mai scurt timp.

Unitatea ALDE de Gestionare a Crizei Naționale va avea trei segmente principale: Va identifica problemele majore, va constata cauza și vinovații și va recomanda soluțiile și căile necesare. Ulterior, factorii de decizie vor fi avertizați public și se vor elabora sesizări către instituțiile abilitate. Juriștii vor identifica situațiile care trebuie sancționate legal, de la neglijența în serviciu la cauze penale pentru corupție.

„Suntem o forță politică mandatată de către membrii ALDE să acționeze decisiv pentru a opri dezastrul din țara noastră și asta vom face! ” a declarat președinta ALDE, Arina Spătaru

Întregul pachet de documentare elaborat de experții ALDE va fi transmis către partenerii de dezvoltare, pentru a fi la curent cu situația reală.

Ne așteptăm la deplina colaborare din partea partenerilor de dezvoltare și reamintim că, atât granturile, cât, mai ales, creditele de miliarde au fost oferite poporului nostru, fiecărui cetățean. Responsabilitatea pentru aceste angajamente financiare va fi purtată de noi și copii noștri pentru următorii 20 de ani!”, a subliniat președinta ALDE, Arina Spătaru

Conducerea ALDE a transmis o invitație către toți profesioniștii, care au fost marginalizați pe criterii politice, subliniind că participarea în cadrul Unității ALDE de Gestionare a Crizei Naționale va fi condiționată doar de profesionalism. Totodată, președinta ALDE, Arina Spătaru, a avertizat funcționarii publici și exponenții partidului de guvernare că orice acțiune, inacțiune sau neglijența în serviciu, care aduce daune cetățenilor, nu va fi uitată sau trecută cu vederea.

Învățați, vă rog, din istoria recentă. După Voronin, după Filat și după Plahotniuc au răspuns în fața legii zeci de funcționari publici. Nu vă lăsați intimidați să semnați și să executați indicații ilegale. Liderii PAS vor lua avionul și vor pleca, dar voi, veți rămâne în urmă cu cariera pătată și cu frica de răspunderea legală. “, a declarant președinta ALDE, Arina Spătaru

În cadrul evenimentului de lansare a Unității ALDE de Gestionare a Crizei Naționale au participat mai mulți experți, precum: Mihai Godea, Ion Toma, Pavel Ianeț, Sergiu Borozan, Nicolae Gheorghe Rusu, Valentin Guznac, Sergiu Brânzilă, Marcel Zambițchi și Vladimir Roman.

În finalul evenimentului, lidera ALDE a invitat cetățenii să apeleze la noua structură creată de ALDE pentru suport și, totodată, să se implice în eforturile comune de a ajuta, la rândul lor, pe alți cetățeni. „Dacă nu ne ajutăm noi unii pe alții, nu va veni nimeni sa ne ajute decât bunul Dumnezeu.” a concluzionat Arina Spătaru.

Citește și următoarele articole

lianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă ferm dezaprobarea față de aceste acțiuni nefaste și își manifestă îngrijorarea cu privire la reacția inadecvată a guvernului PAS în fața acestor amenințări grave la adresa democrației și suveranității.
În cadrul unui briefing de presă, președinta ALDE, Arina Spătaru, a adus în atenție aspecte alarmante legate de gestionarea dosarelor de către procurorii din Republica Moldova, mai ales în cazul emblematic al „Metalferos”, legat de reuniunile infracționale ale lui Plahotniuc.
În lumina evenimentelor recente din Orhei, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă profundul dezamăgire și condamnă ferm schimbarea bruscă de tabere politice a doi consilieri raionali, Tudor Golub și Pavel Ianeț.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu