ALDE a organizat prima serată de finanțare politică transparentă

Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) a organizat și desfășurat Serata ALDE ”Împreună pentru prosperitate”, primul eveniment de fundraising pentru susținerea activității partidului, la sfârșitul săptămânii trecute.

Primii donatori au fost conducerea partidului, președinții Organizațiilor teritoriale și membrii Consiliului Politic ALDE. În total, a fost colectată suma de 352 mii lei. Fondurile strânse vor fi folosite pentru dezvoltare de proiecte și inițiative, care să servească interesul public și pentru a ajuta formațiunea politică să reprezinte cu onestitate și integritate interesele cetățenilor.

„Banii oferiți în politică sunt o investiție. Pot fi investiții sincere, deschise, și pot fi investiții în politicieni corupți. Noi vă oferim ocazia de a face o investiție deschisă. Nu vindem funcții în următorul guvern și nu promitem contracte grase cu statul. Ceea ce promitem, în schimb, e o șansă reală, tangibilă de a schimba Moldova, inclusiv mediul de afaceri, în bine. Investiți astăzi în proiectul de țară în care vor trăi copiii și nepoții dumneavoastră.”, a subliniat președinta ALDE, Arina Spătaru

Conducerea ALDE a anunțat în cadrul evenimentului că vor urma și alte serate de colectare de fonduri la care vor fi invitați toți doritorii de a susține financiar partidul politic, fără a fi invocată condiția de deținere a calității de membru de partid.

Gazda evenimentului a fost chiar Secretarul General ALDE, Adrian Culai, care a pus la dispoziția partidului local pe care îl deține de peste 20 de ani. Acesta a subliniat importanța implicării deschise a oamenilor de afaceri în finanțarea politică.

„Generatorii de reforme din ministere fac experimente pe munca noastră, indivizi care nu au condus nici un chioșc de înghețată ne învață cum să facem afaceri europene, dar pierderile, desigur, le plătim noi. Riscurile sunt mari, deoarece presiunile vor fi mari. Dar riscul și mai mare este să nu facem nimic și să așteptăm. Ce să așteptăm? Să vedem cum valoarea afacerilor noastre la care am muncit, scade de la an la an? Să așteptăm alți absolvenți de Harvard să experimenteze pe seama afacerilor noastre?” a subliniat  Secretarul General ALDE, Adrian Culai.

Serata a cuprins mai multe momente de divertisment, un spațiu deschis de socializare și surpriza serii a fost desertul special pregătit de conducerea ALDE. Președinta ALDE, Arina Spătaru și Secretarul General al partidului, Adrian Culai, au gătit clătite tradiționale pentru toți participanții la eveniment.

ALDE promovează finanțarea transparentă în politică și încurajează cetățenii Republicii Moldova să contribuie, inclusiv cu resurse financiare, la consolidarea unei clase politice integre.

Cetățenii care doresc să susțină ALDE în efortul de a face schimbări pozitive în societatea noastră pot face donații pentru ALDE la datele bancare de mai jos:

Partidul Politic Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE)
Președinte: Arina Spătaru
 
IDNO: 1012620000437
Sediul: mun. Chișinău, sec. Botanica, str. Valea Crucii, 24, ap.(of.)175
 
Cod IBAN: MD54AG000000022513047867
B.C. “MAIB” S.A. Sucursala Miron Costin Business Centru
Cod BIC: AGRNMD2X437

Citește și următoarele articole

Respectul și corectitudinea sunt valori fundamentale, mai ales în contextul promovării Referendumului PRO-Europa. În perioada 1-3 iulie 2024, coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei...
Arina Spataru, lidera ALDE Moldova, adresează un apel ferm către partidele care au format Blocul Împreună, proclamat ca susținător al valorilor europene, în vederea inițierii dialogului serios și concret asupra Pactului Pentru Europa, propus de acestea.
Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) Moldova, condusă de președinta Arina Spătaru, a invitat liderii Blocului „Împreună” la o discuție strategică privind Pactul pentru Europa.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu