Arina Spătau: „Nu lăsați politica în clasele de studii!”

Arina Spătaru, președinta ALDE, a venit cu un îndemn către profesorii din școlile Moldovei. Prima lecție din acest an va aborda subiectul „Moldova europeană”, iar aceasta nu trebuie să devină o lecție de partid. Este esențial să înțelegem că Europa nu este definită de un partid sau altul, ci de valorile pe care le împărtășim cu toții.

„Europa nu e despre PAS la fel cum PAS nu a adus europa la noi acasă ci doar la ei acasă, pentru familiile guvernanților.
Spuneți copiilor că Europa adevărată e o Europă creștină și de aceea este o Europă care respectă tradițiile și credința tuturor și care, mai ales, pune accentul pe demnitatea, libertatea și prosperitatea fiecărui cetățean.
Ca valorile pe care s-a clădit europa- grija față de aproapele tău și respectul față de proprietatea câștigată prin muncă cinstită sunt valori pe care le-am avut mereu, în casele noastre de gospodari, de când ne știm.
Dar dacă nu puteți să le spuneți asta, pur și simplu nu le spuneți nimic!”

Este important să ne asigurăm că educația rămâne neutra din punct de vedere politic, concentrându-ne pe transmiterea de informații obiective și pe dezvoltarea gândirii critice a elevilor.

Citește și următoarele articole

lianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă ferm dezaprobarea față de aceste acțiuni nefaste și își manifestă îngrijorarea cu privire la reacția inadecvată a guvernului PAS în fața acestor amenințări grave la adresa democrației și suveranității.
În cadrul unui briefing de presă, președinta ALDE, Arina Spătaru, a adus în atenție aspecte alarmante legate de gestionarea dosarelor de către procurorii din Republica Moldova, mai ales în cazul emblematic al „Metalferos”, legat de reuniunile infracționale ale lui Plahotniuc.
În lumina evenimentelor recente din Orhei, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă profundul dezamăgire și condamnă ferm schimbarea bruscă de tabere politice a doi consilieri raionali, Tudor Golub și Pavel Ianeț.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu