Declarația Consiliului Politic Național al Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa din Republica Moldova

Consiliului Politic Național al Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa a luat act și salută curajul și voința politică care au contribuit la succesul investigației finanțării ilegale a partidelor politice de către fugarul Ilan Șor în colaborare cu exponenții Federației Ruse.

Ultimele evenimente, care s-au desfășurat în cadrul investigației sub acoperire și potrivit legislației în vigoare, rezonează perfect cu valorile centrale ale ALDE: integritate și voință politică pentru schimbări autentice.

Unul din obiectivele strategice ale ALDE – eradicarea Sindromului Șor – este mai aproape ca oricând de realizare, datorită succesului operațiunii de demantelare a rețelei de interese construite de Ilan Șor din politicieni, partide, oameni de media și decidenși din structurile de stat.

În fața provocărilor, a presiunilor și atacurilor mediatice declanșate de către forțele oligarhice coordonate de Kremlin, noi rămânem solidari și ferm deciși să mergem înainte în misiunea de a curăța clasa politică din Republica Moldova!

În acest context, observăm că, în ciuda eforturilor de a mobiliza în ALDE doar cetățeni sinceri și integri, au existat și persoane care au aderat la ALDE fiind interesate financiar.

Astfel o sumă de persoane care au venit la ALDE în speranța că vor găsi sacii cu bani de la Șor, au fost dezamăgite de dezvăluirile recente, și-au exprimat dezacordul cu activitatea liderului ALDE în mod public precum și nemulțumirea de ordin financiar, în mesaje private.

Din respect față de miile de membri integri ai partidului, ALDE anunță public că se disociază și retrage suportul politic următoarelor persoane și echipe:

  • Mihai Sava și OT ALDE Anenii Noi.
  • Grigore Corcodel și OT ALDE Sângerei.
  • La fel, consiliul politic retrage suportul politic ex-președintelui OT Stefan Vodă, Alexandru Topolenco.

Echipa ALDE se disociază și retrage suportul politic și a candidaților la funcția de primar: Savva Mihai (Anenii Noi), Coteț Vitalie (satul Speia, Anenii Noi), Boroș Sergiu (Cubușca Nouă, Anenii Noi), Focșa Serghei (Puhăceni, Anenii Noi), Frunză Dumitru (Telița, Anenii Noi), Babii Alexandru (Ciobanovca, Anenii Noi), Gudima Andrei (Gura Bîcului), Palienco Alexandru (Calfa, Anenii Noi), Corcodel Grigore (or. Sîngerei), Bajura Maria (Copăceni, Sîngerei), Vitu Violeta (Ciuciuieni, Sîngerei), Sanduleac Veaceslav (Bilicenii Noi), Topolenco Alexandru (or. Ștefan Vodă), Boșneaga Alexei (Condrița, mun. Chișinău).

Pentru o imagine de ansamblu, subliniem că, din 16 organizații teritoriale, doar activitatea a 2 organizații a fost perturbată în ultimele zile, iar 14 Organizații Teritoriale de pe întreg cuprinsul Republicii Moldova și-au exprimat suportul necondiționat și mobilizează activ cetățenii în satele și orașele Republicii Moldova.

Echipa ALDE intră în forță în alegerile locale unde va susține peste 59 candidați la primari. Decizia cu privire la candidatura înainantată la primăria capitalei precum și lista de consilieri pentru consiliul municipal al Chișinăului va fi anunțată la momentul oportun.

ALDE continuă activ lupta cu nedreptatea și cu fărădelegea și desfășoară și alte acțiuni strategice care să consolideze vectorul proeuropean și să aducă schimbări palpabile în viața cetățenilor Republicii Moldova!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Chișinău, 30 Septembrie, 2023

Citește și următoarele articole

Respectul și corectitudinea sunt valori fundamentale, mai ales în contextul promovării Referendumului PRO-Europa. În perioada 1-3 iulie 2024, coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei...
Arina Spataru, lidera ALDE Moldova, adresează un apel ferm către partidele care au format Blocul Împreună, proclamat ca susținător al valorilor europene, în vederea inițierii dialogului serios și concret asupra Pactului Pentru Europa, propus de acestea.
Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) Moldova, condusă de președinta Arina Spătaru, a invitat liderii Blocului „Împreună” la o discuție strategică privind Pactul pentru Europa.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu