ALDE denunță trădarea valorilor europene de către doi consilieri raionali din Orhei

În lumina evenimentelor recente din Orhei, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă profundul dezamăgire și condamnă ferm schimbarea bruscă de tabere politice a doi consilieri raionali, Tudor Golub și Pavel Ianeț.

În lumina evenimentelor recente din Orhei, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă profundul dezamăgire și condamnă ferm schimbarea bruscă de tabere politice a doi consilieri raionali, Tudor Golub și Pavel Ianeț.

Este regretabil să vedem cum doi dintre membrii noștri, cei cărora le-am încredințat responsabilitatea de a reprezenta interesele comunității în cadrul consiliului raional Orhei, au decis să-și abandoneze angajamentul față de valorile și principiile noastre democratice și europene. Acest act de trădare nu numai că subminează încrederea cetățenilor în procesul democratic, dar și compromite integritatea și credibilitatea instituțiilor politice.

Președinta ALDE, Arina Spătaru, împreună cu întregul partid, respinge ferm influențele externe și orice formă de corupție care ar putea fi implicată în această schimbare neașteptată de alianțe politice. Susținem o politică transparentă, bazată pe principii democratice solide și respect pentru voința cetățenilor exprimată prin vot. În această situație, ALDE îndeamnă cei doi consilieri raionali să-și depună mandatul în mod onest și să permită un proces democratic și transparent de înlocuire a acestora. Este esențial ca reprezentanții aleși să fie integri și dedicați, servind cu onoare și responsabilitate comunitățile pe care le reprezintă.

ALDE reiterează angajamentul său ferm față de valorile europene și democratice și promite să continue să lupte împotriva oricărei forme de corupție și influențe dăunătoare în politică, pentru a asigura o guvernare responsabilă și transparentă în beneficiul tuturor cetățenilor.

Citește și următoarele articole

lianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) își exprimă ferm dezaprobarea față de aceste acțiuni nefaste și își manifestă îngrijorarea cu privire la reacția inadecvată a guvernului PAS în fața acestor amenințări grave la adresa democrației și suveranității.
În cadrul unui briefing de presă, președinta ALDE, Arina Spătaru, a adus în atenție aspecte alarmante legate de gestionarea dosarelor de către procurorii din Republica Moldova, mai ales în cazul emblematic al „Metalferos”, legat de reuniunile infracționale ale lui Plahotniuc.
Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) din Republica Moldova a adresat o scrisoare deschisă către membrii Consiliului Politic al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), solicitând efectuarea unei donații către ALDE pentru susținerea pluralismului politic și a echilibrului în arena politică din țară.

Alătură-te
Echipei Noastre

Completează acest formular și
aderă la partid sau fii voluntar!

Date de contact
Domiciliu